Afdrukken
Dirty Balls of Meat
Dirty Meat Ball. Lekkere, smerige, gehaktballen. Dat maak je gemakkelijk met Regâh Rub Ol’Timers Dirty Hogs. Deze rub brengt je een authentieke gehaktbal met een Haags tintje.
- Voorbereiding: 10 minutes
- Kooktijd: 30 minutes
- Totale duur: 40 minutes
- Categorie: Hoofdgerecht
- Keuken: Nederlandse keuken
Ingrediënten
Recept keer
- 30 gram Règâh Rub Ol’Timers Dirty Hogs ( –> Klik hier en bestel direct in de webshop)
- 500 gram Gehakt (Wij gebruiken graag half-om-half)
- 30 gram Paneermeel (Optioneel)
- 1 Ei
- Roomboter
- Olie
Instructies
- Doe alles bij elkaar in een kom en meng het stevig. Je merkt dat door goed kneden de gehaktballen beginnen te plakken. Dat is top. Dat betekent dat je bijna klaar bent en mooie stevige ballen gaat krijgen.
- Zet nu een pan met een dikke bodem op het vuur. Doe een flinke klont roomboter met een scheutje olie in de pan en zet het vuur half aan. Laat de pan nu op het gemakt lekker heet worden. Zodra de boter begint te verkleuren braad je de gehaktballen aan in de pan. Zodra er overal een lekkere korst op zit doe je het vuur laag en de deksel op de pan.
Laat de pan nu even een tijdje sudderen en voeg na 10 minuten 100ml water toe. Zodra de ballen een interne temperatuur van 65/70c hebben bereikt zijn ze klaar.