Gunpowdered lamsfilet met cashew pastinaakpuree
Dit nieuwe recept is nu al de kerstklassieker van 2022. Mooi voor op de BBQ maar ook heel lekker vanuit de pan. In alle gevallen een goeie reden om jouw Règâh Rub ook met kerst te kunnen gebruiken. Het recept is ontstaan op een Braai Broeders bijeenkomst in Homefires Braaikamer in Meppel. Mooie recepten worden daar onder het genot van goeie wijn en veel gezelligheid geboren en dat is nou precies wat Braai is.
- Voorbereiding: 25
- Kooktijd: 25
- Totale duur: 50 minuten
- Categorie: Hoofdgerecht
- Methode: Verschillende
- Keuken: Frans
Ingrediënten
2 Lamsfilets (is +/- 500gram)
25 gram Régâh Rub Bad Buffalo Gunpowder (–> Klik hier en bestel direct in de webshop)
400 gram Pastinaak
50 gram Cashewnoten
300 milliliter melk
1 eetlepel Dijon mosterd
25 gram roomboter
250 gram babyprei
Olijfolie
Peper / Zout
Affilla Cress (optioneel)
Instructies
Voorbereiding
- Schil de pastinaak en snij in gelijke blokjes
- Maak de lamsfilets schoon en kruid deze met de Règâh Rub
- Sprenkel olijfolie over de babyprei en zout licht
- Steek de BBQ aan voor directe bereiding op +/- 200°C
Bereiding (Cashew Pastinaakpuree)
- Doe de melk in een pan en voegde pastinaak toe samen met de helft van de cashewnoten
- Breng aan de kook en laat het 10 minuten rustig koken tot de pastinaak zacht is
- Neem de pan van het vuur en voeg de boter, mosterd en resterende cashewnoten toe
- Zet de staafmixer erin en pureer het glad
- Breng op smaak met zout en peper
Bereiding (Lamsfilets)
- Grill de lamsfilets boven direct vuur naar een kerm temperatuur van +/- 55°C
- Laat de lamsfilets rusten
Bereiding (Babyprei)
- Grill de babyprei +/- 2 minuten per kant boven direct vuur op een heet BBQ rooster of in de grillpan
- Laat ze daarna nog 10 minuten na garen in ene hoekje van de BBQ of in de oven tot ze zacht zijn
Opmaak
Uiteraard is dit helemaal wat je zelf mooi vind. Op de foto heb ik gekozen om het op een plank te serveren met onderop de puree, daarop getrancheerd de lamsfilets met rondom de prei en een topping van de Affilla Cress.