Print
Pork’N’Pine
Aan de foto zie je het eigenlijk al gelijk, we waren weer aan het vlammen met Rico van 010Braai! Deze keer een recept met Ol’Timer Dirty Hogs. Varkenshaas met Ananas Salsa. Wat een top combinatie is dit weer zeg. Fris, zoet, pittige, smokey.. echt alles zit erin om de show thuis te stelen.
Heb jij dit recept zelf gemaakt? Deel dan je foto ervan online en tag ons met @rokenderegahs. De hashtag #RegahRubClub maakt hem af. Wie weet belonen we je wel dus zet hem op.
- Voâhberèding: 1 hour
- Kauktèd: 15 minutes
- Totale duâh: 1 hour 15 minutes
- Kategaurie: Hoofdgerecht
- Keuke: Amerikaans, Haags
Ingredients
Hoeveil keâh
- 60 gram Règâh Rub Ol’Timers Dirty Hogs ( –> Klik hier en bestel direct in de webshop)
- 4 Varkenshazen (010Braai gebruikte Iberico )
- 1 Ananas
- 4 Zoete tomaten
- 1 Rode paprika
- 1 Groene paprika
- 1 Rode uien
- 1 Limoen
- 1 eetlepel Honing
- Peper / zout
Instructions
- Zet de varkenshazen in de Ol’Timers Dirty Hogs en laat ze 30/40 minuten rusten
- Snij de tomaat in kleine blokjes
- Snipper de rode ui
- Rooster de paprika’s direct boven het vuur tot ze zwart zijn en laat ze 5 minuten in een plastic (b.v.
- ziplock) zakje rusten
- Schraap de zwart geblakerde buitenkant van de paprika’s en snij in blokjes
- Schil de ananas en snijd in 2cm dikke plakken
- Grill de ananas plakken op de BBQ tot ze gekarameliseerd zijn en snijd vervolgens in blokjes
- Meng bovenstaande door elkaar in een kom
- Voeg sap van 1 limoen, de eetlepel honing en peper en zout toe
- Grill de varkenshazen op medium vuur of indirect tot een kern temperatuur van 58 graden
- Laat de varkenshazen 5 tot 10 minuten rusten en snijd in plakken
- Serveer met de salsa en geniet ervan!