Règâh Rub Recept

Print

Gunpowdered lamsfilet met cashew pastinaakpuree

Dit nieuwe recept is nu al de kerstklassieker van 2022. Mooi voor op de BBQ maar ook heel lekker vanuit de pan. In alle gevallen een goeie reden om jouw Règâh Rub ook met kerst te kunnen gebruiken. Het recept is ontstaan op een Braai Broeders bijeenkomst in Homefires Braaikamer in Meppel. Mooie recepten worden daar onder het genot van goeie wijn en veel gezelligheid geboren en dat is nou precies wat Braai is.

  • Recep Auteuâh: Daan
  • Voâhberèding: 25
  • Kauktèd: 25
  • Totale duâh: 50 minutes
  • Kategaurie: Hoofdgerecht
  • Method: Verschillende
  • Keuke: Frans

Ingredients

Hoeveil keâh

2 Lamsfilets (is +/- 500gram)

25 gram Régâh Rub Bad Buffalo Gunpowder (–> Klik hier en bestel direct in de webshop)

400 gram Pastinaak

50 gram Cashewnoten

300 milliliter melk

1 eetlepel Dijon mosterd

25 gram roomboter

250 gram babyprei

Olijfolie

Peper / Zout

Affilla Cress (optioneel)

Instructions

Voorbereiding

  1. Schil de pastinaak en snij in gelijke blokjes
  2. Maak de lamsfilets schoon en kruid deze met de Règâh Rub
  3. Sprenkel olijfolie over de babyprei en zout licht
  4. Steek de BBQ aan voor directe bereiding op +/- 200°C

Bereiding (Cashew Pastinaakpuree)

  1. Doe de melk in een pan en voegde pastinaak toe samen met de helft van de cashewnoten
  2. Breng aan de kook en laat het 10 minuten rustig koken tot de pastinaak zacht is
  3. Neem de pan van het vuur en voeg de boter, mosterd en resterende cashewnoten toe
  4. Zet de staafmixer erin en pureer het glad
  5. Breng op smaak met zout en peper

Bereiding (Lamsfilets)

  1. Grill de lamsfilets boven direct vuur naar een kerm temperatuur van +/- 55°C
  2. Laat de lamsfilets rusten

Bereiding (Babyprei)

  1. Grill de babyprei +/- 2 minuten per kant boven direct vuur op een heet BBQ rooster of in de grillpan
  2. Laat ze daarna nog 10 minuten na garen in ene hoekje van de BBQ of in de oven tot ze zacht zijn

Opmaak

Uiteraard is dit helemaal wat je zelf mooi vind. Op de foto heb ik gekozen om het op een plank te serveren met onderop de puree, daarop getrancheerd de lamsfilets met rondom de prei en een topping van de Affilla Cress.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel het online en tag @RokendeRegahs en gebruik hashtag #RegahRubClub


AnderE aanraders

nl_DH Haags