Print
Smoked Meatloaf
Smoked meatloaf is een van onze favoriete gerechten met Bad Buffalo Gunpowder. De balans van het gehakt, de verse ingrediënten en de Règâhrub maken samen met de heerlijke rooksmaak van de BBQ een geweldig gerecht.
- Voâhberèding: 20 minutes
- Kauktèd: 2 hours
- Totale duâh: 2 hours 20 minutes
- Kategaurie: Hoofdgerecht
- Keuke: Amerikaans
Ingredients
Hoeveil keâh
- 50 gram Règâhrub Bad Buffalo Gunpowder ( –> Klik hier en bestel direct in de webshop)
- 500 gram Rundergehakt
- 500 gram Half-om-halfgehakt
- 50 gram Paneermeel
- 2 stelen Bleekselderij
- 1 Rode paprika
- 2 Bosuitjes
- 2 Eieren
- 1 scheutje Halfvolle melk
- 4 teentjes Knoflook
- Wat BBQ saus
Instructions
Voorbereiding
- Snij de bleekselderij eenmaal in de lengte doormidden en daarna in kleine stukjes.
- Snij de paprika in vergelijkbare kleine stukken.
- Hak de bosui in ringetjes.
- Hak de knoflook fijn, mag best iets grof.
- Doe de gesneden groenten in een kom en voeg het gehakt toe.
- Meng met 35 gram van de Règâhrub Bad Buffalo Gunpowder en doe de eieren en de melk bij.
- Hussel dit lekker door elkaar maar doet het wel losjes, niet zoals bij hamburger of gehaktballen.
- Neem een cakeblik en leg hier huishoudfolie in.
- Vul het cakeblik met het mengsel en druk het licht aan.
- Zet het cakeblik in de koelkast om te laten opstijven, minimaal 2 uur maar langer mag altijd.
Bereiding
- Maak de BBQ gereed voor indirect gebruik op zo’n 140c/150c. Gebruik een normaal rooster, geen gietijzer.
- Voeg je favoriete rookhout toe. Wij gebruiken graag hickory in combinatie met wat kersen.
- Zet je meatloaf nu in het midden van de BBQ. Je kan dit makkelijk doen door het uit de cakevorm om het rooster te “storten”. Pas wel op dat hij niet breekt, dat zou zonde zijn.
- Strooi over je meatloaf de resterende Règâhrub Bad Buffalo Gunpowder.
- Gaar met gesloten deksel het meatloaf tot een kern temperatuur van rond de 70c. Dit zal waarschijnlijk ergens tussen de 70 en 100 minuten duren.
- Lak je meatloaf af met wat BBQ saus en laat hem nog 10/15 minuten in de BBQ garen. Dit zorgt dat de saus mooi indroogt
- Snij er lekkere plakken van en smullen maar! (Ook koud de volgende dag is dit heerlijk)