Règâh Rub Recept

Print

Butter chicken met Règâh Masala

Butter Chicken met Règâh Masala

Philip houdt van Butter Chicken en van Règâh Rub Ol’Timers Dirty Hogs. Daarom heeft hij ons verrast met dit heerlijke recept wat deze twee combineert. Met dt simpele gerecht breng je de Indiase & Haagse keuken in een handomdraai op tafel. Philip heeft het recept in de keuken gemaakt maar het is ook prima te bereiden op de BBQ in een Dutch Oven.

  • Recep Auteuâh: Philip
  • Voâhberèding: 15 min
  • Kauktèd: 25 min
  • Totale duâh: 40 min
  • Bùikkies: 3 personen 1x
  • Kategaurie: Hoofdgerecht
  • Keuke: Indiaas

Ingredients

Hoeveil keâh
  • 600 gram kippendei of kipfilet
  • 4 eetlepels Règâh Rub Ol’Timers Dirty Hogs ( –> Klik hier en bestel direct in de webshop)
  • 2 middelgrote uiten 
  • 2 eetlepels fijngesneden knoflook 
  • 2 eetlepels fijngesneden gember
  • 3 eetlepels Garam Masala
  • 1,5 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel cayennepeper
  • 200 gram roomboter
  • 125 milliliter slagroom
  • 600 gram passata (gezeefde tomaat)
  • Platte peterselie (rare mensen kunnen ook koriander gebruiken)

Instructions

  1. Snijd de kip in stukken of repen. Niet te klein.
  2. Gooi de kip in een schaal en voeg hier 3 eetlepels Ol’ Timers Dirty Hogs aan toe.
  3. Snijd de uit in grote stukken of repen.
  4. Laat 50 gram boter smelten in de pan en bak de kip goudbruin zonder deze gaar te bakken. 
  5. Zodra de kip een kleurtje heeft haal je deze uit de pan en houd je deze apart op een bord. 
  6. Voeg in dezelfde pan 50 gram boter toe en voeg de uit, de knoflook en gember toe en bak deze op lage temperatuur totdat de uit en knoflook wat glaziger zijn.
  7. Voeg nu de overgebleven Ol’Timers Dirty Hogs, Garah Masala, komijnpoeder, cayennepeper toe en laat dit nog een minuut of twee meebakken zodat het aroma goed uit de kruiden kan komen. 
  8. Voeg nu de passata toe en laat het mengsel 5 minuten rustig inkoken voordat je de kip in de saus gooit.
  9. Laat de kip nog 5 minuten in de saus garen en voeg de slagroom en 100 gram boter toe.
  10. Breng op smaak met peper en zout en laat het geheel nog een paar minuten pruttelen.
  11. Garneer eventueel met gehakte platte peterselie.
  12. Je Règâh Masala is klaar! Butter Chicken met Règâh Masala

Notes

  • Serveertip:
  • Witte Basmati rijst
  • Naan, lekker simpel kant en klaar gekocht en opgewarmd in de oven
  • Bonen
  • Cassave Chips

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel het online en tag @RokendeRegahs en gebruik hashtag #RegahRubClub


AnderE aanraders

nl_DH Haags